søndag 28. april 2013

Litt av hvert å jobbe med

Etter en lang og mørk vinterdvale har vi våknet til liv, og treningskløa er overveldende!

Første og største fokus for sesongen er å få dreisen på sporing på hardt underlag. Vi skal på kurs med Tobias Gustavsson i begynnelsen av juni, så må få på plass 100 meter sporing på asfalt (alt. grus/betong) innen den tid. Befinner oss foreløpig i innlæringsfasen og tester ut litt ulike metoder for å befeste forståelse/interesse for fert på asfalt. Jobber i hovedsak etter boka Spårhunden och lukterna

Dernest er det grunnleggende agilityhandling og hoppteknikk vi skal jobbe med fremover. Vi er kommet litt på etterskudd i forhold til handlingkurset vi følger grunnet sesongens trege snøsmelting. Men nå er det helt snøfritt i hagen og vi har tilgang på åpen agilitybane som inviterer til trening hver dag og hele døgnet om vi vil. Så ingen grunn for å utsette noe som helst her.

Videre er det en rekke grunnferdigheter å jobbe med. Jeg er utrolig flink til å starte på nye prosjekter. Men lite flink til å fullføre dem. Nå blir det å sette en rekke av adferdene under stimuluskontroll. Det er utrolig artig i grunnen å jobbe etter de forskjellige trinnene i signalkontrol "The clickerway"

På snutten under her, finjobber jeg med posisjonen under fri ved foten. En form for stimuluskontroll det også: kriteriene for Keeper her er å følge mine bevegelser, starter/holdter og vendinger. 

 Jeg ser av filmen at vi også har en del rusk å jobbe med i forhold til å redusere forekomst av diverse "rot" i selve utgangsstillingen: han setter seg gjerne litt skrått/utovervendt + at han ofte løfter labben i forventing. Dvs sånne småting som gjerne trekker helheten ned om man skal konkurrere i LP.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar