tirsdag 14. august 2012

Oppdatering etter litt bloggtørke

Idag har Keeper vært og fått 12 ukers vaksinen sin. Fikk høre at han virket å være en utrolig trygg og trivelig valp, noe jeg er veldig enig i ;) Men han er i overkant lubben, syntes veterinær Berg. Så han mente at jeg burde holde han noe slankere. Jeg har til nå bare fóret på når jeg opplever han som sulten, så han går vel i praksis aldri sulten. Hvilket jeg merker spesielt godt i forbindelse med forsøk på trening. Han er ikke så veldig ivrig på å jobbe for godbitene, så vi har som regel avlsuttet før vi kommer skikkelig igang. Nå har jeg ikke direkte tenkt å sulte gutten, men tenker at han i enda større grad skal få lære seg til å anstrenge seg litt for maten sin. Så vi introduserer fra nå av godbitsøk med forkuler til frokost. Og hvis vi trener med andre typer godbiter, så skal fórrasjonen reduseres tilsvarende.

Heidi fikk også en overhaling hos dyrlegen idag. Hun ble sedert og fikk renset munnen for tannstein. I dag tidlig måtte jeg tørke vekk litt grønn guffa fra øynene hennes, så hun har nå fått øyedråper for lett øyekatarr. Hun ble også gjennombørstet slik at all den løse underulla under magen også ble fjernet (hun liker ikke å bli børstet under der, så det blir til at jeg lar underulla der bli værende) Men nå er hun så fin og myk og blank i pelsen at det er en fryd ;) Klørne ble også klippet ned så langt det var mulig. Jeg filer klørne etter skippertakmetoden (fy meg!) og da er det lett for at klørne ender opp med å bli i lengste laget. Men nå er de så korte at en ikke kan høre henne tusle over golvet. Om jeg nå er  flink og filer klør minst en gang i uka, kan vi holde dem nede på denne fine lengden.

Vi har jo også hatt ei uke på Sølen, treningssamling med instruktører fra Canis Hundeskole. Her fikk Keeper teste seg litt i runderingsløypa. Dvs øve seg på å pendle mellom og leke med figuranter. Men mest gikk vi spor. Han er blitt introdusert for godbitspor fordi jeg ønsker å ha mest mulig kontroll på intensiteten og nøyaktigheten i sporteknikken hans. Derfor blir det å gå godbitspor jevnlig med han så lenge det er barmark.

Ellers har vi et lite prosjekt foran oss når det gjelder å komme til meg med leker og gjenstander. Som tidligere nevnt er han litt vel selvstendig i dette med å leke eller holde gjenstander for seg selv. Har dog funnet ut at han mye lettere kommer inn hvis jeg jaktleker med han istedet for å kampe. Så da bygger jeg videre på det siden det ser ut til å fungere bedre. Skal se om jeg får sambo til å filme oss i en slik lekeøkt :)


Fra dagens besøk på Skibladnerbrygga. Litt skummelt når den store hjuldamperen satte seg i bevegelse, og vi skvatt litt når tåkeluren hylte til. Men det gikk fort over bare vi begynte å bevege oss, for det er jo bare såååå mye spennende å lukte og se på. Keeper elsker livet! :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar