mandag 16. juli 2012

Velkommen Keeper!

Da har vi fått i hus vårt nye familiemedlem. Evallens Red & Tan Keeper. En grønnøyd og rødhåret gutteslask av rasen Australien Kelpie, som vil bære navnet Keeper til hverdags. Han er tiltenkt å bli en sportshund, med hovedfokus på bruks og agility.

Her er han, søt hva?


Foto: Ewa Karlsson Myrbrink (oppdretter)

Hjemreisen gikk over all forventning. Men så hadde jeg forberedt meg grundig med Postafen og DAP halsband. Samt et mykt og godt liggeunderlag i buret. Buret plassert i passasjersetet for å gi en snill tilvenning som mulig. Han sov så og si hele veien fra Almunge til Karlstad. Og videre fra Karlstad og hjem igjen. Ingen uhell i buret heller, hverken tiss, bæsj eller oppkast. Og vi snakker da om 4 timers kjøreøkter med kun en liten luftetur i løpet av hver tur.


Titter ned på motorveien i løpet av luftepausen på vei hjem

Begynner så smått å bli litt kjent med han nå. Han er en ubekymret liten kar som tar for seg av hva livet har å by på. Og det han gjør, gjør han dypt og inderlig. Gjerne med lyd. Er det noe han vil (og han vil mye!) så sies det høylydt ifra ;)

Han har vist seg å være en potensiell utbryter og klatrer. I går forsøkte han for eksempel å stikke seg ut gjennom en sprekk i gjerdet da han var løs i hagen, så nå skal det tettes igjen på alle bauger og kanter. Inntil videre har han et bånd på når vi lufter i hagen.

Og videre er det er bare spørsmål om tid før han er stor nok til å hoppe/klatre opp på alle mulige steder. Der han kommer opp, hopper han opp. Som for eksempel på lekekassa når jeg satte frem den til han. Han hoppet opp, satte seg ned og ville bli sittende der, hehe.

Herlig med en hund som er foretaksom, men samtidig blir det nok en del arbeid å passe på at det ikke blir uvaner av det. Glad jeg har ferie slik at vi kommer igang med å legge inn vaner slik jeg vil ha de. Tipper også at jeg vil få litt hjelp fra Heidi Vaktmester etterhvert ;)

Idag, første dag hjemme, bruker jeg anledningen til å la han selv finne ro. Vil helst ha en hund som ikke er avhengig av å tvangsroes med bur, så lar han få leke og herje det han ønsker, for så å roe seg ned selv når han blir trøtt. Nå klokka ti på formiddagen, har han allerede hatt flere lekeøkter (ute og inne) med selvvalgte sovepauser imellom. Akkurat nå ligger han ved beina mine og lader opp til nye sprell ;)

Her en liten filmsnutt fra en av formiddagens raptuser. Her har jeg funnet frem leketøykassa til han, og det er intet å utsette på gjenstandsinteressen for å si det slik ;)3 kommentarer:

 1. Åhh han är underbar !! ska bli så kul å följa er framöver :)

  Stort Grattis !

  SvarSlett
 2. Herlig!!! Tenker tilbake til valpetiden til Robbie og kjenner jeg er litt ambivalent. Savner jeg den, eller synes jeg det er godt at det er over??? Jepp, fortsatt ambivalent!! Både og....

  Supert at du har fått deg blogg! Denne skal jeg følge nøye med på! Lykke til med både valp og Heidi vaktmester!

  Klem, Hege:)

  SvarSlett
 3. Så herlig at du (dere) endelig har fått en valp! Jeg har hatt samme tanke som deg med Kirvil, så vi har praktisert lek og hvile etter finne det ut selv prinsippet. Holder på med burleker nå så vi kommer inn i det skikkelig til Maria-kurset:) Håper å se dere snart!

  SvarSlett